NOTÍCIA

Declaració Futur Sense Tòxics

26/04/2024

El passat 24 d’abril es va  fer pública al Col·legi de Periodistes de Catalunya la Declaració Futur Sense Tòxics. La Declaració reclama un seguit de mesures urgents, incloses la implementació del principi de precaució en el disseny i fabricació dels productes, la transparència d’informació sobre la composició dels articles i l’avaluació del risc d’exposició per a les persones i el medi ambient.

Aquesta Declaració ha estat impulsada per la Fundació Rezero i ha tingut  més de setanta adhesions de professionals dels àmbits de la recerca i de la salut de tot l’estat espanyol. La Societat Catalana de Pediatria i el seu Grup de Treball de Salut Mediambiental donen suport a la  Declaració Futur Sense Tòxics, donant veu a l’especial vulnerabilitat de la infància davant d’aquestes substàncies tòxiques.

Aquesta Declaració té com objectiu posar el focus públic i mediàtic en la problemàtica dels tòxics i reclamar mesures efectives per part de la indústria i l’administració pública autonòmica, estatal i europea per protegir la salut de les persones dels tòxics presents en productes d’ús quotidià, com els productes de consum fabricats amb plàstic.

També es preveu difondre informació sobre opcions més saludables de pràctiques i productes de consum, per tal de fomentar que la població tingui eines per protegir la seva salut.

Us convidem a que signeu també aquest manifest per sumar-vos-hi.  El vostre suport ajudarà a construir un futur més saludable, inclusiu i respectuós per a la societat i el medi ambient. A més d’una una roda de premsa a Barcelona per fer pública la iniciativa, s’ha presentat als diferents grups parlamentaris del Parlament.

Declaració Futur sense tòxics

Amplieu la informació a la web de Rezero