NOTÍCIA

Crònica de la Jornada Multidisciplinària: Salut Digital en Pediatria

02/12/2023

La XIII Jornada Multidisciplinària de la Societat Catalana de Pediatria del passat dia 25 de novembre, que va comptar amb 180 assistents,  va abordar amb profunditat les repercussions de l'ús excessiu de la tecnologia en la salut dels infants i adolescents. Es va inaugurar aquest fòrum destacant la responsabilitat col·lectiva en la promoció de la salut integral dels joves, amb una atenció especial als efectes adversos de la tecnologia digital.

Es va presentar un Mapa de la Situació, ressaltant deu punts que justifiquen la preocupació de la pediatria, des de l'impacte en el benestar emocional fins a la desigualtat d'accés a Internet. El primer bloc de ponències es va centrar en l'evidència científica dels efectes negatius de les pantalles en el neurodesenvolupament, la salut física, visual i mental dels més petits.

En el segon bloc, els experts van proposar accions concretes, posant èmfasi en l'acompanyament digital i l'educació des de la primera infància fins a l'adolescència. Es va subratllar la necessitat de regulació empresarial, supervisió dels professionals de la salut i l'alfabetització digital comunitària com a pilars fonamentals.

L'esdeveniment va concloure amb un debat final, oferint als assistents l'oportunitat de plantejar preguntes als ponents. Aquesta jornada va consolidar-se com un espai essencial de reflexió i diàleg sobre la salut digital en l'àmbit pediàtric, posant de manifest la urgència de mesures col·lectives per preservar el benestar dels més joves en un món cada vegada més digitalitzat.

Al canal de YouTube de la SCP podeu veure la Jornada completa

Vídeo de la jornada